Dry Touch Kumaş

DRY TOUCH KUMAŞ

DRY TOUCH kumaş dünyanın sayılı iplik üreticilerinden olan KORTEKS’in sertifikalandırılmış bir kumaştır. Bu marka ürünlerini üstün teknoloji ile üretilmektedir. DRY TOUCH performans özellikli kumaşlar, üstün polyester ipliklere sahiptir. Bu doğrultuda Zorlu Holding’in verdiği belirli sayıda lisanslı olan üreticilerce üretilebilmektedir. Bu sayede kumaşın üretimindeki her bir aşama konunun uzmanları tarafından kontrol edilmektedir. Dolayısıyla yüksek kalitede ürün ortaya konması sağlanır. İLMEK markası olarak bizler Dry Touch kumaş üretimini başarılı bir şekilde gerçekleştirmekteyiz.

DRY TOUCH Kumaş Kullanım Alanları

DRY TOUCH kumaşlar; spor kıyafetlerde, iç giyimde, denim giyimi ve iş giyiminde olmak üzere çok geniş bir alanda kullanım alanı bulunur.

Profesyonel Nem Ayarlaması

DRY TOUCH sayesinde kumaş kanallı lif yapısı kazanarak nem ve hava alışverişini kolaylaştırır. Taze hava içeri girer ve nemli olan hava ise dışarıya çıkar.

Yapılan araştırmalar DRY TOUCH kumaşların, diğer kumaşlara kıyasla nemi 10 kat ve üzeri hızda emdiğini ortaya koymuştur. Spor aktiviteleri için mükemmel bir kumaş olan DRY TOUCH kumaşlar, doğal görünümünün yanı sıra yumuşak ve nefes alabilir özelliklere sahiptir.

DRY TOUCH® Teknolojisi

Yüksek performansa sahip, doğal görünen, yumuşacık dokusu ve örtücülüğü çok yüksek olan bu kumaşlar, özel şekilde iplik fabrikasında benzersiz tekniklerle üretilir. Polyester iplikler sayesinde kumaş üzerinde oluşan kanallar, nem ve hava değişimini daha kolay hale getirir. 5 kanala sahip olan polyester iplikler, eş ağırlığa sahip olan normal ip ile kıyaslandığı zaman 3 katı kadar fazla bir yüzey alanına sahiptir.

Dry Touch İçin 5 Kanallı İpliklerin Avantajları

5 kanallı iplikler sayesinde Dry Touch kumaşlar üstün özellikleri ile avantajlı hale geçerler.

 

Gelişmiş Nem Dengesi

Vücut sıcaklığı ile nem dengesi arasındaki kusursuz uyum sayesinde cilt dokusunda meydana gelebilecek çok sayıda irritasyon ve sorunun önüne geçilmesini sağlar. Bu nedenle çok sayıda uzman, iç giyim ve dış giyim ürünlerinde hava ile teması olan geçirgen kumaşların kullanılmasını önermektedir.

Dry Touch kumaşlar özellikle spor giyim ürünlerinde, iç giyimde, tıbbi giyim ve askeri giyim ürünlerinde kullanılmaktadır.

Lif yüzeyinin fazlalığı sayesinde ise artan yüzey alanı kuruma süresini düşürür. Bu sayede kendi ile aynı ebattaki bir kumaşa göre Dry Touch özellikli kumaşın sıvı ile temasında kuruma süresi arasında belirgin bir fark ortaya çıkar. Bu sayede Dry Touch kumaşlar giyen kişiye devamlı bir kuruluk hissi sunar.

Nem Teknolojisinde Dry Touch Avantajları

Başarılı nem yönetiminde Dry Touch kumaş kullanımının, kullanıcına sunduğu avantajlar;

  • Cilt dokusu hava ile temas eder.
  • Terin vücutta uzaklaştırılmasını kolaylaştırarak vücut sıcaklığının dengelenmesini sağlar.
  • Vücut soğuması hızlı olduğu için spor aktivitelerinde performans artışı sağlar.

Yumuşak Temas

5 kanallı kesitlere sahip olan lifli kumaşı sayesinde diğer yuvarlak kesitli kumaşlara göre daha yumuşak bir temas ve tutulum sağlamaktadır. Bu doğrultuda kumaşlar farklı formlara çok rahat bir şekilde uyum sağlarlar. Daha az kuvvet harcanarak bu kumaşlar çok daha fazla eğilebilirler. Ancak ince kenarlarının eğilme kapasitesinin düşük olması, bu kumaşa eğildikten sonra hızla eski formuna geri dönme kabiliyeti de kazandırır. Bu özelliği sayesinde Dry Touch kumaşlar, döşemelik ve havlı kumaşlar içerisinde kendisini birkaç adım ötede bulur. Aynı zamanda parmak izinin kalmaması Dry Touch kumaşların kullanıcısına sunduğu en önemli avantajlar arasında gösterilmektedir. Bu doğrultuda yüzeye parmak bastırıldığı zaman neredeyse hiç iz kalmadan formunu korur.

Dry Touch kumaşlar, kumaş özelliği sayesinde buruşmaz ve çok rahat bir şekilde ütülenirler. Sırf bu özelliği bile bu kumaşın diğer kumaşlar arasından sıyrılıp öne geçmesini sağlamaktadır.

Ağırlık olarak kendi ile eş ebatlara sahip kumaşlardan daha hafiftir. Dry Touch kumaşlar, geniş lif yüzeyine sahip oluşu ve liflerinin şerit biçiminde olması ile bu avantajı kazanır.

Doygun Renk Görünümü

Yüksek iplik alanına sahip Dry Touch kumaşlar, boyama esnasında çok daha fazla boyayı içerisinde hapsedebildiği için görünümleri de canlı ve doygundur.

Doğal Görünüş

Dry Touch kumaşlar 5 kanala sahip ipliklerden meydana geliyor. İşlemiş kumaşlara göre çok daha doğan görüntüye sahip olur. Çoklu kanalları sayesinde kumaşın doğal bir görünüm kazanmasını sağlayarak kumaşın estetik özelliklerinin artmasını da sağlar

Dry Touch Kumaşlar İçin 5 Kanallı İpliklerin Önemi

Bu kumaşların performans testlerinde, pamuklu kumaşlardan elde edilen kıyafetlere göre bu kumaştaki kıyafetler 10 katı hızda nemi içerisinde hapsetmektedir. Bu doğrultuda yine 2 kat daha hızlı sürede kuruduğu tespit edilmiştir.

Dry Touch Kuruma Süresi

Gerçekleştirilen testlerde bir miktar kumaş, distile su kullanılarak ıslatıldığı zaman ne sürede kuruduğu ölçüşmüştür. Dry Touch kumaş 52 dakika süresinde %100 oranında kurumuştur.

Dry Touch Emicilik Testi

Uluslararası AATCC 79 test standartları ile gerçekleştirilen emicilik testinde kumaş üzerine yaklaşık olarak 1 damla distile su damlatılmaktadır. Bu sayede Dry Touch kumaşın suyu emme zamanı ölçülür. Kumaş bu testte suyu 1 saniye süreden daha kısa zamanda emmiştir.

Dry Touch Dikey Emicilik Testinin Standartları

Dikey emicilik testi ile belli uzunlukta olan kumaş parçası dik konumda suyun içerisine atılarak alt kısımdan bir miktar kısmının suyun içerisine temas etmesi sağlanır. Ardından 10 dakika süresince suyun kumaş üzerinde kaç cm ölçüsünde yukarıda kaldığına bakılır. Bu test ile Dry Touch kumaş 10 dakika süresince 14 cm kadar yukarıda kalmıştır.

Dry Touch Teknolojisinin Kullanıcına Sunduğu Faydalar

Dry Tocuh teknolojisi ile tüketici çok sayıda avantaj ortaya çıkmaktadır.

Vücut sıcaklığı

  • Dry Touch kumaşlar vücudun serin kalmasını sağlar
  • Fiziksel aktivite ve hava sıcaklığından kaynaklanan teri emer.
  • Kasların optimum sıcaklık seviyesinde kalmasını sağlar.
  • Sıcaklık kontrolünde mükemmeldir.

Kuruluk hissi

  • Diğer kumaşlara kıyasla daha hızlı kurur.
  • 5 kanallı özelliği ile nem transferi sağlayarak hızlı kuruma sağlar.
  • Vücudun kuru kalmasını sağlar.

Konfor

Nem tutmadığı için konforlu bir giyim sağlar.

Giysilerin ağır, ıslak ve yapışkan hissine engel olur.

Yumuşak ve de konforludur.

Üstün performans

  • Yüksek dayanıklılığa sahiptir.
  • Düzenli bir kan dolaşımı sağlar.
  • Rahat kullanım özelliğine sahiptir.
  • Verimli bir çalışma ve de egzersiz imkânı sunar.
  • Sürekli yapılan performans testleri ile her zaman daha iyiyi sunar.

 

 

 



Yorumlar (0)

Yorum Yap